BREDA - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Breda twee portiers van een horecazaak aangehouden.

De 33-jarige man uit Scheveningen en 25-jarige man uit Dordrecht werden betrapt op het gebruik van ''te veel geweld'' tegen uitgaanspubliek. Dat maakte de politie zondag bekend.

De uitsmijters zijn werkzaam bij een discotheek in het uitgaanscentrum van Breda. Agenten zagen van een afstand dat het duo in discussie was met mensen die de toegang tot de disco was geweigerd.

De vlam sloeg al snel in de pan. De 33-jarige Scheveninger gaf een van de geweigerden een vuistslag in het gezicht, de 25-jarige Dordtenaar tuigde iemand af die al op de grond lag.

Volgens de politie hebben getuigen verklaard dat de potentiële klanten waren geweigerd omdat een van hen een gouden ketting droeg.

Portiers

Eén van de aangehouden portiers meldt in een reactie aan NU.nl dat het weigeren van de toegang niets te maken met de gouden ketting, maar met het feit dat de jongen 'stijf stond van de drugs'.

Volgens hem waren de bezoekers zeer agressief. ''Als de politie op tijd had ingegrepen, was dit alles nooit gebeurd. Ik werk hier al zes jaar en wil dat graag blijven doen om te zorgen dat het publiek veilig kan uitgaan."