KEULEN - Onder het puin van het Historisch Stadsarchief en enkele andere ingestorte panden in de Duitse stad Keulen is zondagmorgen vroeg een lichaam gevonden. Dat heeft de Keulse politie laten weten.

Het gaat om een 17-jarige bakkersleerling die sinds de ineenstorting vermist was. Hij is aan de hand van zijn vingerafdrukken geïdentificeerd. Uit het onderzoek op het stoffelijk overschot is volgens de politie gebleken dat hij op slag dood was. Naar het lichaam van een 23-jarige student wordt nog altijd gezocht.

De twee mannen bevonden zich in een huis dat dinsdag net als het Historisch Stadsarchief instortte. Door de ineenstorting raakten ruim dertig mensen dakloos.

Zij woonden volgens een woordvoerder van de stad Keulen in de drie woningen die samen met het archief ineenstortten.

Zoeken

De brandweer kon pas vrijdagavond beginnen met het zoeken naar de twee vermisten. De brandweer zag zich herhaaldelijk genoodzaakt de zoektocht uit te stellen omdat restanten van de ingestorte gebouwen dreigden om te vallen.

Ook was door aanhoudende regenval de grond op de rampplek slap geworden waardoor geen zware machines konden worden ingezet.

De stad vermoedt dat een wand van een bouwput van de metro in Keulen het heeft begeven, waardoor zand onder het archief en de aangrenzende gebouwen kon wegglijden.

Lichaam gevonden in Keulen