CHARLESTON - De drie personen die kort na elkaar in het Amerikaanse West-Virginia door sluipmoorden om het leven kwamen, zijn met hetzelfde vuurwapen doodgeschoten. Dat maakten de autoriteiten van de Oost-Amerikaanse staat woensdag bekend, aldus de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Door technisch onderzoek is vastgesteld dat de moord vorige week donderdag op een man direct in verband staat met een moord eerder die avond op een vrouw. Eerder was al gebleken dat de kogel waarmee de vrouw was doodgeschoten, uit het wapen was afgeschoten waarmee enkele dagen eerder een man was vermoord. Alle drie moorden waren in de buurt van de hoofdstad Charleston.

Sluipschutter

Door de drie schietpartijen in korte tijd ontstond bij veel inwoners de vrees dat er in het oosten van de Verenigde Staten opnieuw een sluipschutter actief is. Rond de hoofdstad Washington schoten twee mannen vorig jaar herfst willekeurig zeker tien personen dood.

Dezelfde onderzoekers die de moordserie rond Washington onderzochten, wierpen zich inmiddels op de zaak in West-Virginia, meldden Amerikaanse media. Volgens de plaatselijke politie is het echter niet helemaal uit te sluiten dat het om een afrekening in het drugmilieu gaat.