KEULEN - Drie dagen na het instorten van meerdere gebouwen in Keulen is de brandweer vrijdagavond begonnen met een zoekactie naar de twee vermisten. Speurhonden worden over de puinhopen geleid.

De brandweer zag zich herhaaldelijk genoodzaakt de zoektocht uit te stellen omdat restanten van de ingestorte gebouwen dreigden om te vallen.

Ook was door aanhoudende regenval de grond op de rampplek slap geworden waardoor geen zware machines konden worden ingezet.

De brandweer ruimt momenteel handmatig het puin op. Meer dan 250 brandweerlieden zijn ter plaatse. Er is minimale hoop dat de mannen van 17 en 24 jaar nog leven. Zij woonden in een huis dat net als het Historisch Stadsarchief instortte.

Wand

De stad vermoedt dat een wand van een bouwput van de metro het heeft begeven, waardoor zand onder het archief en de aangrenzende gebouwen kon wegglijden. Door de ineenstorting zijn 33 mensen dakloos geraakt.

Zij woonden volgens een woordvoerder van de stad Keulen in de drie woningen die samen met het archief ineenstortten. Nog eens 22 mensen mogen voorlopig nog niet terugkeren naar hun woning.

Zoekactie Keulen