AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam overweegt het aantal prostitutieramen in het Singelgebied niet verder te verminderen. Eerder wilde de hoofdstad er alle ramen sluiten.

Dat schrijft wethouder Lodewijk Asscher (economische zaken) vrijdag in een brief aan de gemeenteraad.

Het opdoeken van de prostitutie in het Singelgebied was onderdeel van de plannen voor het postcodegebied 1012.

Die presenteerde de gemeente eind vorig jaar. Sindsdien ging ze echter in gesprek met bewoners, ondernemers en andere partijen. Naar aanleiding daarvan heeft Amsterdam de voornemens nu enigszins aangepast.

Woningcorporaties

De afgelopen tijd kochten woningcorporaties op aandringen van de hoofdstad al een aantal prostitutiepanden in het Singelgebied. De gemeente is nu echter van plan vrijwel alle van de circa vijftig overgebleven ramen in stand te houden.

Reden is dat er geen criminele praktijken plaatsvinden.

Wallen

De prostitutie op de Wallen, ook onderdeel van het postcodegebied 1012, komt er minder goed van af. De gemeente blijft bij haar voornemen de helft van de ramen die daar tot voor kort waren dicht te gooien.

Amsterdam wil de coffeeshophouders in het gebied wel een klein beetje tegemoet te komen. De hoofdstad wil er de komende jaren 26 coffeeshops sluiten door de vergunningen niet te verlengen.

Zij krijgen nu echter nog drie jaar extra nadat hun licentie is verlopen. Zo hebben ze meer tijd om zich voor te bereiden op de toekomst.