HARARE - De vrouw van de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai, Susan, is overleden na het auto-ongeluk vrijdag, waarbij haar man gewond is geraakt.

Dit is van een bron bij Tsvangirais partij MDC vernomen.

De toestand van Tsanvigrai is volgens een woordvoerder van zijn partij niet kritiek. Hij is wel in een ziekenhuis opgenomen, zo meldt BBC.

De Tsvangirai's waren onderweg naar hun woonplaats Buhera toen hun auto bij een botsing betrokken raakte.

Tsvangirai en Susan waren 31 jaar getrouwd en hebben zes kinderen. Hoewel Susan niet actief was in de MDC, steunde ze haar man en verscheen ze de afgelopen tien jaar naast zijn zijde op politieke bijeenkomsten.

Premier

Tsvangirai trad vorige maand aan als premier van Zimbabwe, in een eenheidsregering met de dictatoriale president Robert Mugabe.

De nieuwe regering in het zuidelijk Afrikaanse land heeft de nodige problemen op te lossen, zoals hyperinflatie, torenhoge werkloosheid, de cholera-epidemie en de enorme armoede.

Geen toeval

Sommige aanhangers van de voormalige oppositieleider vrezen dat het ongeluk geen toeval was, meldt een CNN-correspondente.

In het verleden zijn meerdere pogingen gedaan de toenmalige oppositieleider van het leven te beroven.

Mugabe

Mugabe en zijn vrouw Grace hebben de gewonde premier vanavond bezocht. Mugabe en Tsvangirai waren tot voor kort aartsvijanden, maar zij kwamen overeen samen te werken.

Mugabe zei niets tegen verslaggevers toen hij de privékliniek betrad.