MILLAU - In Frankrijk zijn een man en een vrouw opgepakt die hun zevenjarige zoon jarenlang van de buitenwereld hebben afgezonderd, omdat hij ''lastig'' was.

Hij zat opgesloten in een onverlicht kamertje dat op een cel leek, meldden Franse functionarissen donderdag.

In de ruimte lag alleen een met urine doordrenkt matras. Verder was er niets.

''Deze kleine jongen heeft jarenlang onder de ergste omstandigheden geleefd'', zei de openbaar aanklager in het Zuid-Franse Millau, waar het drama zich afspeelde.

De jongen is lichamelijk zwak en heeft een ernstig tekort aan zintuiglijke indrukken gehad tijdens zijn eenzame verblijf.

Vragen

De zaak kwam aan het licht toen de ouders vragen van de overheid over hun andere kind, een jonger broertje van zestien maanden, weigerden te beantwoorden.

De 42-jarige aannemer en zijn 35-jarige vrouw worden vervolgd voor kindermishandeling, verwaarlozing en het onthouden van een opleiding.

Het stel heeft de 7-jarige wel aangegeven bij de burgerlijke stand toen hij geboren werd, maar het kind werd nooit naar school gestuurd.

Buurman

Een buurman zei tegen de Franse pers, dat het kind Charles heet. Hij zag de jongen af en toe. ''Het was een hyperactief kind, vrij beweeglijk, maar niets wees erop dat het mishandeld werd'', aldus de buurman.

Een buurvrouw zei dat ze de jongen af en toe hoorde huilen als zijn ouders buiten aten, maar ik heb werkelijk nooit gedacht dat er sprake was van zo'n groot drama.''