AMSTERDAM - De Zeeuwse politie heeft een 21-jarige man opgepakt die een groot deel van Zuid-Beveland op grote snelheid had doorkruist.

De man uit Bergen op Zoom werd door de verkeerspolitie opgemerkt op de A58 die vanuit zijn woonplaats naar het puntje van het Zeeuwse schiereiland loopt.

Hij kon pas voorbij de helft staande worden gehouden.

Krabbendijke

De verkeerspolitie zette woensdagavond de achtervolging in toen ze de man voorbij zagen scheuren. Hij werd bij Krabbendijke op 194 kilometer per uur geklokt. De agenten slaagden er verderop bij Yerseke in om voor de man te gaan rijden en gaven hem een stopteken.

De man volgde de politie tot op de vluchtstrook, maar gaf toen plotseling weer gas en reed verder.

Goes

De snelheid van de automobilist liep daarbij op tot 180 kilometer per uur. De man raakte bij Goes door zijn hoge snelheid bijna in een slip, maar hij pakte de afslag via de Middelburgsestraat richting de Ringbaan.

Daarbij reed hij tegen het verkeer in en miste ternauwernood twee tegenliggers. Daarna voerde hij op de provinciale weg waar hij reed zijn snelheid weer op tot 110 kilometer per uur.

Het lukte hem de agenten af te schudden, maar zijn auto werd teruggevonden op de Wilsonlaan, in het noorden van Goes. De bestuurder werd te voet verderop gevonden op de Europalaan. Hij werd opgepakt. Waarom de man zo hard reed is niet bekend.