LEEUWARDEN - De 41-jarige ambulancechauffeur uit Nes die wordt verdacht van ontucht met collega's, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Leeuwarden heeft dat woensdag beslist. De voorlopige hechtenis van de Amelander is met dertig dagen verlengd.

Vorige week dinsdag werd de verdachte opgepakt en in Leeuwarden vastgezet, nadat twaalf vrouwen aangifte van ontucht tegen de man hadden gedaan. Woensdag maakte het Openbaar Ministerie ook bekend dat inmiddels vijftien vrouwen aangifte hebben gedaan van ontucht.

Officier van Justitie O. Brouwer verwacht nog meer aangiftes. "De schaamte bij de vrouwen is erg groot. De verdachte is erg charismatisch. Het lijkt erop dat hij zijn leidinggevende positie heeft misbruikt", aldus Brouwer.

De man is naast chauffeur teamchef en leidt ambulancepersoneel op. Het merendeel van de aangiftes komt van personeel in opleiding. De ontucht vond gedurende vele jaren plaats.

De verdachte spreekt alle aantijgingen tegen. Zijn raadsman, E. van der Meer, heeft dat gezegd. De advocaat stelt dat alles wat er gebeurd zou zijn onderdeel van de opleiding en instructie is. De verdachte laat via Van der Meer weten zeer verbaasd en verrast te zijn. "We wachten de precieze aantijgingen af", aldus de advocaat.