WENEN - Tijdens het proces tegen incestverdachte Josef Fritzl moet een vluchtverbod boven de rechtbank in Sankt Pölten gelden. Daardoor zouden eventuele vluchtpogingen van de 73-jarige verdachte worden voorkomen.

Naast mogelijke vluchtpogingen per helikopter wil de politie ook voorkomen dat het proces wordt verstoord door helikopterlawaai. Dit zei het hoofd van de politie, Johann Schadwasser, woensdag tegen het Oostenrijkse persbureau APA.

Fritzl moet zich op 16 maart voor de rechter in Sankt Pölten verantwoorden voor zijn daden. De Oostenrijker is aangeklaagd wegens de moord op een van de kinderen die door zijn dochter werden gebaard. Ook wordt hij vervolgd voor incest, slavernij, verkrachting, vrijheidsberoving en bedreiging.

Levenslang

Fritzl hield zijn dochter 24 jaar lang gevangen en verkrachtte haar. Hij verwekte in totaal zeven kinderen bij Elisabeth, die tussen 1984 en 2008 gevangen zat in de kelder van zijn huis in Amstetten.

Het proces zal vier dagen duren. Fritzl is mentaal gezond genoeg om het proces te ondergaan. Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf.