DEN HAAG - De beveiligers van het Beatstad Festival in Den Haag gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Dat liet advocaat Anne Marie de Koning woensdag aan het ANP weten.

De drie beveiligers kregen in februari celstraffen van tien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank hebben de mannen zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van zware mishandeling met de dood tot gevolg.

De beveiligers verwijderden in 2007 een 18-jarige bezoeker van het popfestival uit de viptent omdat hij zich vervelend gedroeg.

Bedwang

De Hagenaar, bijna 2 meter lang en ruim 100 kilo zwaar, werd ruim een kwartier op de grond in bedwang gehouden. Toen de politie kwam, bleek dat de jongen onwel was geworden. Later op de dag overleed hij in het ziekenhuis.

Advocaat Frank van Ardenne liet weten dat hij het niet eens is met het feit dat de verantwoordelijkheid bij de beveiligers wordt neergelegd. Tijdens de behandeling van de zaak stelde hij al dat wanneer de politie arriveert, zij de regie in handen heeft.