LAHORE - In Pakistan zijn circa twintig mensen opgepakt in verband met de aanslag op het cricketteam van Sri Lanka in de stad Lahore. Dat meldden Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen woensdag op anonieme basis.

De arrestanten zouden verbonden zijn aan in Pakistan verboden organisaties. Ze zijn opgepakt in Lahore. De autoriteiten hopen via hen op het spoor komen van de gevluchte daders.

Een groep gewapende mannen viel dinsdag de bus met de nationale ploeg van Sri Lanka aan. Door de aanslag kwamen zes agenten en een burger om het leven. Zes leden van het cricketteam raakten gewond.

Beloning

Pakistan heeft woensdag ook een beloning van omgerekend 100.000 euro uitgeloofd voor informatie over de aanslag op het cricketteam van Sri Lanka. De regering heeft dit laten weten

''We zijn nog steeds in shock over wat er is gebeurd. Maar we zijn opgelucht dat er niemand van het team heel zwaar gewond is geraakt of is gedood'', zei aanvoerder Mahela Jayawardene.

Terugkeer

De selectie keerde woensdag terug in eigen land. De minister van Sport, Gamini Lokuge, heette de spelers welkom.

Vijf  van de spelers en assistent-coach Paul Farbrace werden na aankomst in Colombo meteen naar het ziekenhuis gebracht om naar hun verwondingen te laten kijken.