HILVERSUM - Ed Sinke heeft bij de politie aangifte gedaan tegen Rita Verdonk. Het Tweede Kamerlid zou ten onrechte geld uit een stichting die Sinke meebeheert, hebben geïncasseerd voor haar politieke beweging Trots op Nederland.

Het gaat om geld uit de stichting Stem Rita Verdonk. Die werd in mei 2006 opgericht voor de lijsttrekkersverkiezing van de VVD, waaraan Verdonk deelnam. Er was nog ongeveer 4000 euro in kas.

''Mevrouw Verdonk heeft het adres van de stichting gewijzigd zonder medeweten van het bestuur. Ook de bankrekening is op naam van Verdonk terechtgekomen.

Ze heeft zich voorgedaan als bestuurder van de stichting, wat ze niet was'', zei Sinke dinsdagavond na berichtgeving door EenVandaag.

De actualiteitenrubriek beschikt over de aangifte die de voormalig adviseur van Verdonk heeft gedaan bij de politie in Amsterdam.

Vete

Sinke benadrukt dat zijn aangifte niks te maken heeft met een persoonlijke vete tussen hem en Verdonk.

''Ik betreur dit buitengewoon. Maar dit is een zaak tussen mevrouw Verdonk en Justitie. Het stichtingbestuur heeft aangifte gedaan en dat is het.''

Teruggedraaid

De overheveling van de stichting van Amsterdam naar Den Haag is inmiddels teruggedraaid. Ook het geld is terug, aldus Sinke. Het bestuur is momenteel bezig de stichting Stem Rita Verdonk op te heffen.