LAHORE - De gewapende mannen die dinsdag in Pakistan een aanslag pleegden op het nationale cricketteam van Sri Lanka, zijn in gestolen auto's ontkomen.

Dat meldde politiechef Habib-ur Rehman van Lahore. De aanslag vond plaats op een half uur rijden van het stadion waar de nationale teams van Sri Lanka en Pakistan het tegen elkaar zouden opnemen.

"Het plan was blijkbaar om het Sri Lankaanse team te doden'', aldus de politiechef. "Maar de tussenkomst van de politie zorgde ervoor dat de terroristen op de vlucht sloegen.''

Circa twaalf gewapende mannen openden het vuur op de spelersbus tijdens het ochtendspitsuur, met automatische wapens, handgranaten en raketten.

Goed voorbereid

"De grote hoeveelheid wapens die de politie ter plaatse vond, geeft aan dat de terroristen goed voorbereid en georganiseerd waren'', liet Rehman weten.

Informatie

De Pakistaanse politie heeft dinsdag vijf personen ondervraagd over de aanslag op het nationale cricketteam van Sri Lanka. Dat hebben veiligheidsfunctionarissen in Pakistan laten weten.

Een politiefunctionaris zei dat de verhoorde personen vermoedelijk informatie hebben over de daders van de aanslag.