AMSTERDAM - De politie in Amsterdam is op zoek naar taxichauffeurs die hun vrouwelijke klanten lastigvallen. Zeker tien vrouwen hebben aangifte gedaan van aanranding, aldus woensdag een politiewoordvoerder.

Gelet op de verschillende signalementen die zij opgaven, gaat de politie ervan uit dat meerdere chauffeurs zich schuldig maken aan het lastigvallen van vrouwen. In vrijwel alle gevallen gaat het om vrouwen die na een avondje stappen met een taxi naar huis gaan. Het gedrag van de taxichauffeurs varieert van toespelingen op betalen in natura tot het onzedelijk betasten van de vrouwen.

De politie heeft de zaken al enkele maanden in onderzoek, maar heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. Het zou erg helpen als de vrouwen het nummer van de taxi zouden weten waar ze in zaten. Juist dat weten veel slachtoffers niet op te geven, aldus de politiewoordvoerder.

Handtastelijke taxichauffeurs bezorgen de branche een slechte naam. De politie weet dat daarom ook binnen de taxiwereld op snel succes in het onderzoek wordt gehoopt.