LELYSTAD - De politie heeft drie personen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de dood van twee mannen, van wie de lichamen afgelopen najaar in een riool in Almere en een kofferbak in Nieuw-Vennep werden gevonden.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad maakte de aanhoudingen dinsdag bekend. De twee mannen en een vrouw werden in december en februari gearresteerd.

Justitie denkt dat tussen de moorden op Brian Stein en René Karamatali een verband bestaat. Over een mogelijk motief laat het OM zich niet uit.

Suriname

Op 8 december hield de politie een 35-jarige man aan, een 43-jarige vrouw volgde op 10 februari. In Suriname werd op 10 februari een 47-jarige man opgepakt.

Hij is inmiddels uitgeleverd aan Nederland, aldus het OM.

Het lichaam van de 29-jarige Almeerder Karamatali werd op 14 november gevonden in het riool, toen dat doorgespoeld moest worden.

Vermist

Hij was op 20 oktober als vermist opgegeven. Op 3 december kwam de politie erachter dat het lijk in de kofferbak van een auto in Nieuw-Vennep dat van de 49-jarige Brian Stein uit Amsterdam was.

Buurtbewoners waarschuwden de politie omdat de auto al enige tijd in hun wijk geparkeerd stond. Beide mannen zijn door geweld omgekomen.

Opsporing Verzocht

De politie vraagt dinsdag aandacht voor beide moorden in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De politie Flevoland en Kennemerland, die sinds 21 januari gezamenlijk aan deze zaken werkt, sluit niet uit dat meer aanhoudingen volgen.