AMSTERDAM - De Amsterdamse politie is dinsdagavond en 's nachts urenlang in de weer geweest met een ruzie tussen twee families in de wijk Slotermeer. De uitbarsting van de familievete resulteerde in acht arrestaties, vijf gewonden, een inbeslaggenomen vuurwapen met munitie en een deels uitgebrande woning.

De families vlogen elkaar aan het begin van de avond in de haren. De vechtersbazen waren verdwenen voor de politie er aan te pas kon komen. Later op de avond werd de politie opnieuw gealarmeerd. De partijen gingen elkaar te lijf met honkbalknuppels. Daarbij vielen de eerste gewonden.

Uit een van de woningen aan de Burgemeester van Leeuwenlaan, het toneel van de vechtpartij, werd geschoten. De politie arresteerde in de woning twee personen en nam het vuurwapen en munitie in beslag. Een stuk verderop ging een huis in de hens, vermoedelijk aangestoken door een van de rivaliserende partijen. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Omsingelen

De politie moest de straat omsingelen om de vechtpartij onder controle te krijgen. Van de vijf gewonden is een afgevoerd naar een ziekenhuis. De andere slachtoffers konden ter plekke worden behandeld. De precieze toedracht van de oplaaiende ruzie is nog onduidelijk.