EMMEN - Dierenpark Emmen gaat het buitenverblijf van de olifanten niet extra beveiligen. Dat zei een woordvoerder maandag.

Zondagavond viel de 45-jarige Annabel na een stoeipartij in de gracht en kon daarna ondanks de inzet van een hijskraan en luchtkussens niet meer op haar benen staan.

Het dierenpark was daardoor gedwongen het 3 ton wegende dier te laten inslapen. Volgens de dierentuin is er in het dierenpark geen ruimte om het verblijf aan te passen.

Bovendien zouden Aziatische olifanten van nature gewend zijn langs afgronden en kliffen te lopen en lopen ze dus geen groot risico.

Sectie

Olifant Annabel is voor sectie naar het Diagnostisch Laboratorium van de universiteit Utrecht gebracht. De overige olifanten hebben geen afscheid kunnen nemen. Zij gaan vandaag gewoon weer naar buiten.

Het is niet de bedoeling dat Dierenpark Emmen olifanten voor educatieve doeleinden laat opzetten. In het geval van Annabel, tot zondag het oudste dier van de Drentse dierentuin, ligt dat in ieder geval te emotioneel.