CAIRO - Bij een bomaanslag in een toeristische zone in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro is zondag zeker een dode gevallen.

Bij een bomaanslag in een toeristische zone in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro is zondag een Franse toeriste om het leven gekomen. Er vielen 22 gewonden, onder wie vijftien Fransen. Dat meldden de Egyptische autoriteiten.

De Franse president Nicolas Sarkozy bevestigde dat een Franse vrouw is overleden door de explosie op de bazaar. Sarkozy zei dat zeven andere Franse toeristen gewond zijn geraakt.

Onder de gewonden zouden ook een Duitser, drie Saudiërs en drie Egyptenaren zijn.

El-Khalil

De bom ontplofte vlakbij een café in de wijk Khan el-Khalil, waar veel toeristen komen. Volgens de politie was er nog een tweede bom in de drukke straat gegooid. Deze bom ging niet af, maar werd later gecontroleerd tot explosie gebracht toen de politie het gebied al had afgezet.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In 2005 kwamen in dezelfde wijk drie mensen om bij een bomaanslag. Drie jaar geleden werd voor het laatst een aanslag op westere toeristen in Egypte gepleegd.