CHARLESTON - Een jaar na een reeks sluipmoorden in het oosten van de Verenigde Staten, vrezen de inwoners van West-Virginia dat er weer een sluipschutter in de regio actief is. De afgelopen dagen werden in de Oost-Amerikaanse staat drie personen doodgeschoten.

Modem/ Breedband

De politie sluit niet uit dat het om een seriemoordenaar gaat, meldden Amerikaanse media maandag. De federale recherche FBI heeft zich inmiddels op de zaak geworpen.

Willekeur

Twee inwoners van de regio Campbells Creek zijn de jongste slachtoffers. De reeks begon op 10 augustus, toen 15 kilometer verderop in South Charleston een persoon in het hoofd werd geschoten. Alle schietpartijen vonden in de buurt van benzinestations of winkels in de duisternis plaats, onder vergelijkbare omstandigheden en met een vergelijkbare willekeur als de moorden vorig jaar. Alle drie werden met een enkel schot geveld. Mogelijk schoot de dader vanuit een auto.

Vorig jaar

Vanaf september 2002 zaaiden twee personen paniek in de Amerikaanse hoofdstad Washington en de staten daaromheen, waaronder het aan West-Virginia grenzende Virginia. De 42-jarige John Allen Muhammad en zijn minderjarige handlanger John Lee Malvo schoten volgens de openbaar aanklager in ruim een maand zeker tien personen dood, vier personen raakten gewond. Het proces tegen Muhammad moet op 14 oktober beginnen.