AMSTERDAM – Verkeersminister Camiel Eurlings wil dat weggebruikers overstappen op 'De Nieuwe Band'. Vandaag wordt in dit kader een campagne gestart.

Volgens Eurlings is 'De Nieuwe Band' veiliger, milieuvriendelijker, goedkoper en minder lawaaierig dan reguliere autobanden.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil elk jaar 5 procent van het wagenpark uitrusten met deze nieuwe banden, die voldoen aan toekomstige, strengere EU-richtlijnen.

Geluid

De Dienst Wegverkeer (RDW) gaat de autobanden toetsen aan de hand van deze EU-criteria over grip, geluid en rolweerstand.

Volgens Eurlings komt de lage rolweerstand ten gunste van het verbruik en daarmee dus het milieu en de portemonnee van de automobilist. De verbeterde grip zorgt ervoor dat deze band veiliger is, stelt het ministerie. Ook zijn de banden stiller.

Intentieverklaring

Negentien bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om een voortrekkersrol te vervullen bij de invoering van 'De Nieuwe Band'. Onder hen de BOVAG, de gemeente Rotterdam en de provincie Utrecht.