HAMBURG - Bijna de helft (47 procent) van de Duitsers heeft wel eens seks gehad op minder geijkte plaatsen dan in bed, zoals in de auto of in een park. Dat blijkt uit het maandag in Hamburg verschenen Cora Romance Report 2002, waarvoor 6600 mannen en vrouwen in twintig landen zijn ondervraagd.

Het enthousiasme van de Duiters voor seks in auto's, in het park of op het strand wordt niet gedeeld door de inwoners van de buurlanden. Zo is maar 13 procent van de Fransen te porren voor seks op openbare plekken, waarbij de mogelijkheid bestaat dat ze gezien worden door derden.

Het liefdesspel bedrijven buiten de slaapkamer geldt, zo blijkt uit de enquête, nog steeds als een taboe. Dat zou de liefhebbers juist een extra kick geven. Bijna 90 procent van de blijkbaar preutse Italianen vindt seks op openbare plekken niet kunnen.

Seks op ongebruikelijke plekken is zelden of nooit gepland. Volgens de ondervraagden gaat het meestal om spontane opwellingen. Daarvoor zijn niet alle plekken even opwindend. Zo ziet minder dan 1 procent van de Duitsers het zitten om 'het' in de openbare bibliotheek te doen, terwijl 47 procent het strand heel geschikt vindt en 39 procent wel wat ziet in seks in het park.

Opmerkelijk is dat in alle twintig landen ruim een op de vijf (22 procent) ondervraagden kussen of elkaars hand vasthouden in het openbaar aanstootgevend vindt.