WASHINGTON - Een tweemotorig passagiersvliegtuig met 48 inzittenden aan boord is donderdag neergestort op een huis in de buurt van het vliegveld van Buffalo in de Amerikaanse staat New York.

Alle 44 passagiers en vier bemanningsleden kwamen om. Zeker een persoon op de grond liet het leven. Dat heeft de politie bevestigd.

Door de crash ontstond een enorme brand met veel rookontwikkeling. Zeker twee mensen raakten gewond.

Het toestel van vliegtuigmaatschappij Continental was vertrokken van vliegveld Newark in de staat New Jersey. zijn. Op het moment van de crash viel er natte sneeuw. 

Grote explosie

Het toestel stortte vlak voor de landing neer. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Volgens een functionaris verdween het toestel opeens van de radar.

''De linkervleugel helde zijwaarts naar beneden. Het ging in een rechte lijn naar beneden'', aldus een ooggetuige.

Een andere getuige zei dat hij een hard motorgeluid hoorde dat opeens ophield. ''Twee seconden later was er een enorme explosie. Ons hele huis trilde.''

Zwarte doos

Reddingswerkers in het Amerikaanse Buffalo hebben twee zwarte dozen gevonden van het vliegtuig dat vrijdag is neergestort. Dat heeft een woordvoerder gezegd.

De vluchtgegevens in de dozen kunnen mogelijk meer informatie verschaffen over de oorzaak van het ongeval. Het is nog niet duidelijk of de dozen intact zijn gebleven.

Vliegtuigongeluk Buffalo