AMSTELVEEN - Het Sinai Centrum in Amstelveen is beschoten.

Een onderhoudsmonteur schakelde dinsdagochtend de politie in toen hij een beschadigde ruit aantrof en de zaak niet vertrouwde.

Dat liet een politiewoordvoerder woensdag weten naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf.

Kogelinslagen

Onderzoek van de politie wees uit dat het om kogelinslagen ging. Het is nog onduidelijk wie de kogels heeft afgevuurd en waarom.

Het Sinai Centrum is een joodse instelling waar mensen met een verstandelijke handicap begeleiding krijgen.

Midden-Oosten

Of de beschieting te maken heeft met de situatie in het Midden-Oosten, is volgens een woordvoerster van het centrum volkomen onduidelijk.

De woordvoerster wil verder geen commentaar op het incident geven.

Bedreigd

De afgelopen tijd werden in verschillende plaatsen joodse gebouwen bedreigd. De politie besloot daarop joodse gebouwen extra te beveiligen.

Het Sinai Centrum doet geen uitspraken over de beveiliging van zijn gebouw.

Kamer

De PVV en SGP in de Tweede Kamer hebben vragen gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. PVV-leider Geert Wilders wil weten of het incident in Amstelveen een aanleiding is om de beveiliging van joodse gebouwen verder te verzwaren.

De SGP dringt aan op een snelle opsporing en vervolging van de daders, zodat duidelijk wordt dat antisemitisch geweld niet wordt getolereerd. Tweede Kamerlid Kees van der Staaij vraagt zich verder af of politie en justitie afgelopen jaar meer meldingen van antisemitische incidenten hebben gekregen dan in 2007.
 

Beschieting Joods Centrum