WILLEMSTAD - De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft zaterdag vroeg in de ochtend voor de kust van Curaçao kilo cocaïne in beslag genomen. De straatwaarde daarvan wordt geschat op zo'n 11 miljoen euro.

Tijdens een reguliere patrouille zag het personeel van de kustwachtcutter Jaguar een onverlichte speedboot die met hoge snelheid koers zette richting een afgelegen baai. De Kustwacht kon niet voorkomen dat de boot aan land ging. Toch moet de bemanning tijdens de achtervolging in de problemen zijn geraakt.

Op de rotsen bij het strand zijn bloedsporen gevonden. De Kustwacht gaat ervan uit dat de boot daar met een harde klap tegenaan is gekomen. De bemanning wist te ontkomen. Zoekacties van de politie en douane over land en met de helicopter leverden vooralsnog niets op.

Aan boord van de zogeheten Go Fast werden 180 pakketten met in totaal 220 kilo cocaïne aangetroffen. Ook werden drie handvuurwapens en een portofoon in beslag genomen.

Voor de kust van Aruba hield de Kustwacht vroeg in de ochtend zestien illegalen aan. Ook de kapitein en een bemanningslid van de boot die de illegale Colombianen en Venezolanen vervoerde, zijn gearresteerd.