DEN HAAG - Vakantiegangers hebben zaterdag in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk te kampen met lange files, meldde de ANWB. In Frankrijk was de totale lengte om 13.30 uur opgelopen tot 500 kilometer.

Vooral vakantiegangers richting het zuiden staan in de Franse files. Het drukst is het op de A7 in de Rhône-vallei, bij elkaar meer dan 80 kilometer. Op de A7 en de A9 naar het zuiden geven informatieborden langs de weg alternatieve routes aan. Ook het terugkerend vakantieverkeer staat op diverse plaatsen vast. In het zuiden staat zowel op de A7 als op de A9 richting het noorden een rij auto's van ruim 40 kilometer.

Duitsland

Ook op de noordelijke Duitse snelwegen is het druk. Op de A7, Flensburg richting Hamburg, staat voor de Elbetunnel vanaf Quickborn 14 kilometer. Op de A7, Hannover-Hamburg, staat in beide richting 20 kilometer.

In het zuiden van Duitsland is het filerijden op de ringweg van München. Vanuit Oostenrijk staat het verkeer vast op de A8 van Salzburg richting München.

Oostenrijk

In Oostenrijk is het dringen op de A10 van Salzburg richting Villach voor de Tauerntunnel. Om geen files in de tunnel te veroorzaken, wordt het verkeer geregeld stilgezet. De wachttijd in zuidelijke richting bedraagt enkele uren. Zaterdagmiddag zullen de wachttijden in noordelijke richting snel oplopen, verwacht de ANWB.