BRUSSEL - De crèche in het Belgische Dendermonde, waar vorige week vrijdag twee baby's en een kinderleidster werden doodgestoken, krijgt een nieuw onderkomen.

Vanaf maandag kunnen de dertig kinderen terecht in een gemeentelijk pand in Dendermonde. Op langere termijn wordt gedacht aan nieuwbouw.

Sluiting

Dat heeft de Vlaamse publieke omroep VRT zaterdag gemeld. De crèche Fabeltjesland werd na de steekpartij meteen gesloten. Twee van de slachtoffers, een baby en de 54-jarige verzorgster, worden zaterdag in Dendermonde begraven.

Mede op verzoek van de familie wordt de pers daarbij geweerd. Vrijdag werd het derde slachtoffertje al in besloten kring in Sint-Niklaas gecremeerd.

Gedecoreerd

De 54-jarige kinderleidster die vorige week vrijdag in een crèche in het Belgische Dendermonde werd doodgestoken, is postuum door koning Albert II gedecoreerd. Zij kreeg een ereteken voor uitzonderlijke moed.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt heeft dat zaterdag bekendgemaakt bij de begrafenis van de vrouw in Dendermonde. Ook andere leden van de Belgische regering en het parlement waren aanwezig.

Dader

De vermoedelijke dader, de 20-jarige Kim De Gelder, is enkele uren na de steekpartij aangehouden. De man, die psychisch niet in orde lijkt, zegt zich niets meer te kunnen herinneren.