ROTTERDAM - Ongeveer een op de drie studenten uit Rotterdam is nog niet in het bezit van een ov-chipkaart.

Dat stelt de Landelijke Studentenvakbond LSVb, die donderdag onder studenten van de Erasmus Universiteit een steekproef hield.

LSVb ondervroeg bijna vierhonderd jongeren, 215 van hen kwamen uit Rotterdam. Van die laatste groep gaven 75 studenten aan nog geen digitaal vervoersbewijs te hebben.

Fout

RET-directeur Pedro Peters erkent de problemen en zegt dat er vertraging is opgelopen in de verzending.

,,We roepen iedereen op aan de bel te trekken. Er kan iets fout zijn gegaan met de uitrol, maar het kan ook zo zijn dat studenten ons onvolledige informatie hebben gegeven.''

Onduidelijk

Volgens een zegsvrouw van de LSVb is onder studenten nog veel onduidelijkheid over de chipkaart.

Zo weten ze niet dat ze een speciale kaart kunnen krijgen op vertoon van hun studentenkaart. Deze zogenoemde sleutel is in combinatie met een jaarkaart een geldig vervoersbewijs.

Studentenkaart

De nieuwe studentenkaart met ov-chip wordt sinds januari landelijk uitgegeven. In mei moeten alle studenten het digitale vervoersbewijs in hun bezit hebben.

Studenten uit Rotterdam en omgeving hadden de kaart al in huis moeten hebben. ,,Woensdag hebben zich nog 15.000 mensen bij ons gemeld. Donderdag waren dat er circa zesduizend'', aldus een zegsman van de RET.

In totaal studeren zo'n 80.000 jongeren in Rotterdam. De helft van hen heeft vorig jaar al een chipkaart gekregen. De rest stond voor deze maand op de lijst.