WASHINGTON - De Amerikaanse president Bush is zondag korte tijd onwel geweest. Hij kreeg een flauwte toen hij in het Witte Huis naar een footballwedstrijd op televisie keek. Uit medische testen die daarna werden uitgevoerd, bleek evenwel dat het goed met hem gaat.

Bekijk video

Bush had al enkele dagen geklaagd dat hij zich niet goed voelde. Zondag at hij tijdens het tv-kijken een zoutje, dat hij niet goed wegkreeg. Dit werd hem in combinatie met zijn zwakkere conditie iets teveel. Zijn hartritme ging omlaag en vervolgens viel hij flauw.

De president tuimelde van de bank waarop hij zat en raakte met zijn hoofd de vloer. Hij hield er een schaafwond op zijn jukbeen en een blauwe lip aan over. De president is enkele seconden buiten bewustzijn geweest, aldus zijn arts, Richard Tubb.

Het incident gebeurde aan het eind van de middag. Bush was op dat moment alleen. Direct nadat hij was bijgekomen, liet hij de verpleegster komen die op dat moment in het Witte Huis dienst had. Zij zag geen bijzonderheden aan de president en schakelde op haar beurt dokter Tubb in.

De arts deed een aantal medische onderzoeken bij de president. Daaruit kwam naar voren dat Bush' hart, zijn bloeddruk en bloedsuikerspiegel in orde waren. "Ik heb niets ernstigs gevonden", aldus de arts.

De woordvoerder van Bush zei dat de president er hooguit een paar seconden tussenuit is geweest. De president maakte dat op uit zijn honden, die nog steeds in dezelfde houding lagen toen hij weer bijkwam.

Na de flauwte ging Bush aan tafel om met zijn vrouw Laura te eten. De president begint maandag een tweedaagse reis naar Illinois, Missouri en Louisiana. Wat hem betreft gaat de trip gewoon door.