DEN HAAG - Weggebruikers moeten vrijdag rekening houden met aanzienlijk langere reistijden op de routes van en naar Breda en van en naar België over de A16.

Tussen de knooppunten Galder en Zonzeel blijft deze snelweg vrijdag zeker tot aan de avondspits in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer, als gevolg van een ongeval donderdagavond.

Files zijn te verwachten, maar "een echte verkeerschaos zal het niet worden", zei een woordvoerder vrijdagmorgen vroeg. De ANWB-zegsman wijst erop dat veel Nederlanders in het zuiden van het land nog vakantie hebben.

Vrijdag

Daarbij is de ochtendspits op vrijdagen traditioneel rustiger dan op andere doordeweekse dagen. Het verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A15, A17, A27, A58 en A59. Terugkerende vakantiegangers krijgen in België al verkeersinformatie over de situatie rond Breda.

Volgens de woordvoerder is het een geluk bij een ongeluk dat de afsluiting nu plaats heeft en niet "ergens op een regenachtige dag in de herfst. "In dat geval hadden we zeker te maken gekregen met een verkeerschaos."

Donderdagavond brak omstreeks 17.45 uur brand uit in de bekisting van een in aanbouw zijnd viaduct bij het knooppunt Princeville bij Breda. Het gedeelte van het viaduct dat over de A16 gaat, is daardoor onveilig geworden.

Veiligheid viaduct

De brandweer, die het vuur met veertig mensen bestreed, had de brand rond 21.00 uur onder controle. Deskundigen hebben daarna de veiligheid van het viaduct beoordeeld.

Volgens hen moet er veel werk verricht worden om de situatie voor 100 procent veilig te maken voor het verkeer. Het viaduct is een onderdeel van het project van de HSL en de verlegging en verbreding van de A16.