BREDA - De A16 tussen de knooppunten Galder en Zonzeel blijft vrijdag zeker tot aan de avondspits in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Donderdagavond brak omstreeks 17.45 uur brand uit in de bekisting van een in aanbouw zijnd viaduct bij het knooppunt Princeville bij Breda. Het gedeelte van het viaduct dat over de A16 gaat, is daardoor onveilig geworden.

De brandweer, die het vuur met veertig mensen bestreed, had de brand rond 21.00 uur onder controle. Deskundigen hebben daarna de veiligheid van het viaduct beoordeeld. Volgens hen moet er veel werk verricht worden om de situatie voor 100 procent veilig te maken voor het verkeer. Het viaduct is een onderdeel van het project van de HSL en de verlegging en verbreding van de A16.

Prioriteit

De politie zegt dat het openstellen van de A16 nu de eerste prioriteit heeft. Daarna wordt bekeken wat de schade is en wat de consequenties zijn voor de voortgang van de HSL-werkzaamheden.

Er is donderdagmiddag tot 15.30 uur aan het viaduct gewerkt. De recherche zal onderzoeken of die werkzaamheden met de brand te maken kunnen hebben of dat er een andere oorzaak is.