Nederlandse toeriste verkracht in Nieuw-Zeeland

TUATAPERE - Een Nederlandse vrouw en haar vriend zijn deze week op een camping in Nieuw-Zeeland slachtoffer geworden van een gewapende overval. De 25-jarige dader maakte een geldbedrag buit en verkrachtte de 22-jarige vrouw voor de ogen van haar 25-jarige vriend.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde vrijdag de overval op het stel. ''Ze zijn inmiddels goed opgevangen door de plaatselijke instanties'', zei hij.

De Nederlanders sliepen in hun camper op het Five Mountains Holiday Park in Tuatapere toen de overvaller gewapend met een mes binnenkwam.

De politie kon de man later aanhouden toen diens moeder foto's van het mes in de plaatselijke krant herkende. De verdachte is aangeklaagd voor verkrachting. Andere aanklachten zijn nog in voorbereiding.

Echtpaar

In 2006 werden ook twee Nederlanders in Nieuw-Zeeland overvallen. Het Nederlandse echtpaar was op huwelijksreis. De daders waren verkleed als agent.

Ze bedreigden de Nederlanders met een pistool, bonden hen vast en verkrachtten de vrouw. Met de bankpasjes van de Nederlanders pinden ze geld.

Pas na twee dagen kwam er een eind aan het drama toen het echtpaar op een verlaten plek werd achtergelaten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie