Twee jaar geëist tegen politieman

UTRECHT - De officier van justitie in Utrecht heeft vrijdag twee jaar gevangenisstraf geëist tegen de 48-jarige Marcel van E. uit Huizen. Volgens de aanklager heeft Van E., die politieman is, doelbewust een meisje gedrogeerd.

Het inmiddels 19-jarige meisje uit Den Haag logeerde twee jaar geleden bij haar oma in Baarn. Van E. was daar klusjesman.

Van E. heeft volgens de aanklager een glas sinaasappelsap gemengd met een grote hoeveelheid slaappillen. Het meisje moest in een ziekenhuis worden opgenomen.

Van E. bleek op diezelfde dag een voorraad van hetzelfde slaapmiddel bij een apotheek te hebben opgehaald. Het meisje vertoonde geen sporen van enig misbruik toen ze bijkwam.

Voorraad

Van E. kon zijn voorraad medicijnen desgevraagd niet aan de politie laten zien. Hij vertelde dat hij zo in paniek was geraakt door het onderzoek dat hij de pillen had weggespoeld.

Hij bleef ontkennen dat hij het meisje iets had misdaan. Zijn advocaat benadrukte dat het meisje ook een zelfmoordpoging gedaan kon hebben.

Motief

Volgens de officier zijn er in het dossier geen aanwijzingen voor een zelfmoordpoging. De officier nam het de verdachte kwalijk dat hij weigert iets te vertellen over zijn motief.

Het meisje weet daardoor niet wat er precies is gebeurd in de periode dat ze buiten bewustzijn was.

De rechtbank doet op 30 januari uitspraak.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie