ME bestormt huis om geluidsoverlast

VIANEN - De ME is woensdagnacht in Vianen ingezet om een einde te maken aan geluidsoverlast. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Agenten kregen een melding van geluidsoverlast op de Keizerstraat. Toen de politie een kijkje ging nemen, kwam er luide muziek uit de woning. De bewoner van het pand reageerde niet op de agenten, maar zette de muziek wel uit.

De politie vertrok, maar drie uur later kwam er weer een melding van geluidsoverlast uit hetzelfde pand. Agenten gingen er weer naar toe, maar deze keer bleef de muziek schallen. De politie wilde de geluidsapparatuur in beslag te nemen, maar de bewoner deed de deur niet open.

Gebarricadeerd

Omdat de woning van binnenuit zwaar gebarricadeerd was, werd een ME-eenheid opgeroepen om de deur te forceren. In afwachting van hun komst sprong de bewoner van het pand plots naar buiten, gooide een verfbommetje tegen de woning van de buren en verschanste zich weer in zijn woning.

Uiteindelijk wist de ME het pand binnen te dringen. De politie nam de geluidsapparatuur in beslag. De 33-jarige bewoner is aangehouden.

Tip de redactie