KNSB past draaiboeken toertochten aan

ZEIST - Toertochten op natuurijs worden in het vervolg anders georganiseerd dan de afgelopen tijd. De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) gaat onder meer een mogelijkheid tot een 'deelnemersstop' opnemen in de draaiboeken. Ze doet dat om het aantal ongevallen op het ijs te verkleinen.

Ook moeten in de toekomst de aanrijroutes duidelijker worden aangegeven.

Het inschrijven moet op meer plekken kunnen en er wordt gekeken naar het parkeerbeleid. Dat liet een woordvoerster van de KNSB donderdag weten.

De draaiboeken worden, in samenwerking met ijsclubs en gemeenten geactualiseerd, aldus de woordvoerster. ''In de toekomst moeten we ons beter voorbereiden.''

Zestig toertochten

In totaal werden ongeveer zestig toertochten gereden, die enorm veel schaatsliefhebbers naar het ijs trokken. De schaatsgekte zorgde ervoor dat hulpdiensten en ziekenhuizen druk waren met botbreuken ten gevolge van valpartijen.

Ook leidde de massale opkomst bij een aantal schaatstochten tot verkeersopstoppingen.''Er moeten betere borden langs de weg komen en er moet meer informatie op websites van de clubs komen.''

Over het verloop en de opkomst in het algemeen is de KNSB heel tevreden.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie