Drie Nederlanders omgekomen bij vliegtuigongeluk

NORDHORN/DEN HAAG - Bij een ongeluk met een klein Nederlands vliegtuig zijn woensdagavond laat in de Duitse deelstaat Nedersaksen drie Nederlanders om het leven gekomen.

Onder de slachtoffers bevinden zich ten minste twee leden van de Vliegclub Twente.

Het gaat om een 25-jarige man uit Winterswijk, een 43-jarige man uit Oldenzaal en een 56-jarige man uit Drogteropslagen (Overijssel). Dat liet het Korps landelijke politiediensten (KLPD) donderdag weten.

Het wrange is dat op hetzelfde vliegveldje Klausheide 24 september 2004 een soortgelijk ongeval plaatshad. Hierbij kwamen drie leden van de Vliegclub Twente om het leven.

Polen

Het ongeluk gebeurde vlakbij het vliegveld Klausheide in de plaats Nordhorn vlakbij de Nederlandse grens. Het toestel stortte om nog onopgehelderde redenen neer in een bos vlakbij de landingsbaan.

Het vliegtuig van het type TB 20 kwam net terug uit Polen. Klausheide was de thuishaven van het Nederlandse toestel.

Aangezien het om een eenmotorig toestel met vier zitplaatsen ging, heeft de politie met speurhonden gezocht naar een mogelijk vierde slachtoffer. Die zoektocht is donderdagochtend vroeg gestaakt zonder dat er iemand is aangetroffen in het bos.

KLPD

Het KLPD heeft zijn diensten aangeboden naar het luchtvaartongeval. Het ministerie van Buitenlandse Zaken was donderdagochtend vroeg nog niet op de hoogte van het ongeval.

Bosrijk

"Het vliegveldje Klausheide ligt dichtbij Enschede. De omgekomen leden kenden de landingsplek goed. Ik heb er zelf veel op gevlogen. Het ligt in een bosrijk gebied. Ik weet dat bij de crash een boomtop is geraakt. Wat zich precies heeft afgespeeld, wordt onderzocht. Daar ga ik niet naar speculeren'', aldus Van der Hoeven.

Bij het ongeval in 2004 werd ook een boomtop geraakt. De crash van woensdagavond is extra wrang, omdat op dezelfde dag het onderzoek naar het ongeval van vier jaar geleden officieel was afgesloten.

Van der Hoeven kent beide leden goed. Een van hen heeft een eigen bedrijf in Polen. "De ondernemer heeft vliegen als grote passie en combineerde regelmatig het nuttige met het aangename als hij naar Polen ging.''

De verslagenheid onder de leden van Vliegclub Twente is enorm. Vrijdag wordt er een speciale clubbijeenkomst gehouden.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie