TILBURG - Na twee gewapende overvallen woensdagochtend kort na elkaar in Tilburg zijn schoten gelost en twee verdachten gearresteerd.

Het is nog niet precies duidelijk wie heeft geschoten, maar volgens een woordvoerder van de politie hebben agenten waarschijnlijk hun dienstwapen gebruikt.

Om kwart over negen werd een dierenspeciaalzaak aan de Korvelseweg overvallen. Een klein half uur later kwam een melding binnen over een overval op een drogisterij aan het Bart van Peltplein, aldus de politie. Het plein is afgezet voor sporenonderzoek.

Botsing

De overvallers gingen er na de tweede overval in een auto vandoor die even later in botsing kwam met een motoragent. Bij dat voorval zijn de schoten gevallen. Korte tijd later kwam de vluchtauto met een andere auto in botsing en zijn de verdachten gearresteerd. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Overvallers vormen de laatste tijd maanden een ware plaag voor de detailhandel in Tilburg. De nieuwe overvallen zijn de vierde en vijfde binnen een week. Een bakkerij aan de Johannes van Zantenstraat was twee keer doelwit. Maandagavond werd een erotiekwinkel in de Goirkestraat overvallen.

Toename

Bij de presentatie van de jaarcijfers eerder deze week maakte het politiekorps Midden- en West-Brabant een toename bekend van 60 procent vergeleken met het aantal overvallen in 2007. Het oplossen ervan heeft sinds enige tijd de hoogste prioriteit. De gemeente Tilburg betaalt als eerste in Nederland tipgeld voor informatie die leidt naar de oplossing van een overval.