BREDA - Onbekenden hebben maandagavond in de Bredase wijk Heuvelkwartier het huis en de auto van een veroordeelde pedoseksueel vernield.

De Bredanaar was zondagavond nog verschenen in een uitzending van het televisieprogramma Zembla over resocialisatie van pedofielen, liet de politie dinsdag weten.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen het incident en het tv-interview, aldus een woordvoerder. 

Brandwonden

De auto van de 47-jarige H.S. werd in brand gestoken en twee ruiten van zijn huis werden vernield. De auto raakte deels beschadigd. De brandweer bluste het vuur. Getuigen zagen vier of vijf personen vluchten. De Bredanaar die werkt als clown liep lichte brandwonden op aan zijn linkerhand toen hij het vuur van de brandende auto wilde doven.

Opvangadres

Volgens het slachtoffer heeft de politie hem donderdag en vrijdag voor de uitzending gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen. De man zegt dat zijn woning sinds de vernielingen door de politie in de gaten wordt gehouden en de gemeente voor hem een opvangadres heeft geregeld, mocht hij opnieuw worden belaagd.

Voor de Bredanaar staat vast dat de uitzending van Zembla oorzaak van het geweld is. Hij noemt de weergave van zijn gesprekken met de programmamakers 'erg zwart-wit'.

Impact

Burgemeester Peter van der Velden van Breda schrijft dinsdag in een brief aan minister van justitie Ernst Hirsch Ballin dat de maatschappelijke impact van de gebeurtenis aanzienlijk is.

De gemeente peilt samen met welzijnsinstellingen, justitie en politie de sfeer in de buurt. Er worden stappen gezet om de betrokkene in zijn psychische toestand te ondersteunen.