AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft, naar nu blijkt, enkele maanden geleden al een verdachte aangehouden in de zaak rond een lijk in een koffer.

Vuilnismannen vonden het valies op 9 oktober in een sloot langs de Lutkemeerweg in Amsterdam-Osdorp. De identiteit van de dode is nog steeds onbekend.

Wel staat vast dat de man is vermoord. Hij is in de borst gestoken met een mes en onder meer op het hoofd geslagen met een buis.

Verdachte

Het gaat om een blanke man van 1,69 meter lang, die op de linkerschouder een tatoeage had. De aangehouden verdachte is een 27-jarige Pool.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord, dan wel dat hij een woning aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-Osdorp en een Volkswagen Golf ter beschikking heeft gesteld, zo blijkt uit de aanklacht die justitie tegen hem heeft uitgebracht.

Volgens de aanklacht is de onbekende man op of omstreeks 24 september om het leven gebracht, dus ruim twee weken voor de vondst van het stoffelijk overschot.

Pieter Calandlaan

Het misdrijf is vermoedelijk gepleegd in de woning aan de Pieter Calandlaan, de koffer is mogelijk vervoerd in de Golf.

De advocaat van de verdachte, Rutger Lonterman, wilde dinsdag niet op de verdenkingen ingaan.

Hij verwees naar de pro-formazitting van 22 januari. Zijn cliënt zal dan voor het eerst in het openbaar voor de rechter moeten verschijnen.