BRUNSSUM - De politie heeft in een achtertuin van een woning aan de Voorstraat in Brunssum woensdagavond het stoffelijk overschot gevonden van een man. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen, meldde de politie.

De omgeving van de woning is afgezet en de politie is aan een buurtonderzoek begonnen. Onbekend is of het gaat om de bewoner van het pand. De politie kwam in actie nadat een buurtbewoner om 22.40 uur alarm had geslagen.

Buurtbewoners hebben verklaard dat een vrouw en haar twee ex-partners woensdagavond ruzie maakten over de vier kinderen van de vrouw. De ruzie, die plaats had in de woning van een van de twee mannen, zou uit de hand zijn gelopen, waarbij een man om het leven kwam. Het is nog onduidelijk hoe de man precies om het leven is gekomen. De buurtbewoners hebben in ieder geval geen schoten gehoord.

Het is het tweede lijk dat woensdag in Zuid-Limburg werd gevonden. Woensdagmorgen vond de politie aan de Maas onder de Wilhelminabrug in Maastricht het stoffelijk overschot van een nog onbekende vrouw. Of zij door een misdrijf om het leven is gekomen, kon de politie nog niet zeggen.

Maandagavond vond de politie in een flat in Maastricht de stoffelijke overschotten van een 36-jarige Afghaanse vrouw en haar -jarige dochter. De lichamen verkeerden in verregaande staat van ontbinding. Voor het onderzoek naar deze dubbele moord heeft de politie in Zuid-Limburg de hulp ingeroepen van vijf Brabantse rechercheurs.

Het overbelaste korps krijgt bij het onderzoek naar de moordzaak in Brunssum assistentie van rechercheurs van het korps Limburg Noord.