AMSTERDAM - Twee mannen van Marokkaanse afkomst zijn vrijdagmiddag aangehouden na een achtervolging van zo'n 56 kilometer. De twee werden uiteindelijk in België opgepakt. Waarom de 19- en de 27-jarige man op de vlucht sloegen is niet bekend, meldt de politie.

De grijze Volkswagen met Belgisch kenteken trok de aandacht van de marechaussee toen deze zich aan een controle probeerde te onttrekken. Met hoge snelheid reed de auto van Zuid-Limburg naar de Belgische grens, maar kon uiteindelijk worden klemgereden.

Het tweetal wist echter toch te ontkomen, door met de auto uit de blokkade te rijden. Hierbij raakten twee auto's van de marechaussee beschadigd. Toen het duo via de A2 België in was gereden, kreeg de marechaussee hulp van de Belgische politie, die een helikopter inzette.

Uiteindelijk reden de twee mannen hun auto tegen de vangrail. Ze probeerden nog tevergeefs een lift te krijgen bij een toevallig passerend voertuig, maar werden in de kraag gevat. Nederland heeft een Europees Arrestatiebevel uitgevaardigd, waardoor het tweetal door België aan Nederland kan worden uitgeleverd.