JAKARTA - Een veerpont in Indonesië met aan boord 250 passagiers, waaronder achttien bemanningsleden, is zondag op zee verongelukt. Dat meldde een Indonesisch radiostation zondag op basis van informatie van de autoriteiten.

De veerpont zou zijn omgeslagen in een storm. Dat zou 50 kilometer uit de kust ten westen van het eiland Sulawesi zijn gebeurd.

Zeker vier bemanningsleden zouden het ongeval overleefd hebben. Volgens de minister van transport zijn er 150 mensen van de boot gehaald, maar het is onduidelijk of zij levend of dood zijn. In eerste instantie werd gemeld dat er zeker achttien overlevenden zijn.

Overbelast

Volgens een havenfunctionaris van Pare-pare in Sulawesi zou de veerboot niet overbelast zijn geweest. De boot kon maximaal 300 passagiers vervoeren, aldus de functionaris op de Indonesische televisiezender Metro TV.

Een overlevende heeft op de lokale televisie gezegd, dat golven van meer dan 4 meter hoog tegen de pont sloegen, voordat de boot kapseisde. Volgens de tv-zender TVOne zouden er drie reddingsboten aan boord zijn geweest.

De pont Teratai Prima was op weg naar Kalimantan, het Indonesische gedeelte van Borneo. Daar hebben zich inmiddels tientallen verwanten van passagiers verzameld, die wachten op een lijst met namen van overlevenden.