JERUZALEM - Israël heeft bijna de doelen bereikt in de Gazastrook die het zichzelf gesteld had, maar zal desalniettemin het offensief tegen Hamas doorzetten. Dat heeft de Israëlische premier Ehud Olmert zondag gezegd.

Olmert herhaalde dat Israël niet door internationale druk zal laten bepalen wanneer de staat stopt met zijn offensief.

''We hebben nooit iemand toestemming gegeven om voor ons te bepalen of we hen, die bommen gooien op onze huizen en speeltuinen, moeten aanvallen'', aldus Olmert. ''In de toekomst zullen we ook niemand anders dat laten bepalen.''

Schutters

Israëlische soldaten hebben zondag nog zeker tien Palestijnse schutters gedood in Gaza-stad. Ook zijn twee vrouwen en vier kinderen omgekomen bij een luchtaanval in het noorden van de Gazastrook.

Dat hebben Palestijnse medische autoriteiten laten weten. De gevechten vonden plaats in een dichtbevolkt gedeelte. Voorheen bleven de gevechten beperkt tot buitenwijken.

Huizen

Tientallen Palestijnen zijn zondagochtend vroeg hun huizen ontvlucht, nadat Israëlische grondtroepen dieper de hoofdstad van de Gazastrook waren binnengetrokken.

Zaterdag heeft het Israëlische leger flyers verspreid in Gaza-stad met daarop een waarschuwing dat het meer en zwaardere aanvallen gaat uitvoeren in de Gazastrook.