RIJSWIJK - Een plaat van twee stoeiende tijgers in een opvangtempel voor tijgers in Thailand is de beste krantenfoto van 2008.

Dat bepaalde de Krantenfoto Kinderjury zaterdag. De foto van het internationale fotopersbureau EPA werd gemaakt door Olivier Matthys.

De foto is gemaakt bij een tempel waarvan de monniken zich hebben toegelegd op de opvang van tijgers waarvan de moeders zijn gedood.

''Van sommige foto's vonden wij het heel belangrijk dat ze in de krant stonden, maar die vonden we minder mooi'', aldus een van de juryleden.

Jury

De jury bestond uit 24 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland. In drie ronden kozen zij de beste foto uit tachtig platen in vijf categorieën.

De fotoselectie was samengesteld uit inzendingen van de beeldredacties van bijna alle landelijke en regionale dagbladen. De winnende foto was ingestuurd door het Nederlands Dagblad.

24 Editie

Het was de 24e editie van de Krantenfoto Kinderjury, georganiseerd door de Stichting Krant in de Klas en het Algemeen Nederlands Persbureau. De verkiezing werd gehouden bij het ANP in Rijswijk.