ROTTERDAM - De medewerker van de thuiszorg die vorig jaar zomer in Rotterdam werd aangehouden voor misbruik van vier hoogbejaarde vrouwen, heeft toegegeven dat hij zich aan hen heeft vergrepen.

Hij randde volgens het Openbaar Ministerie (OM) binnen twee dagen drie vrouwen van 86, 87 en 93 jaar oud aan. Een destijds 90-jarige Rotterdamse zou hij in een maand tijd meermalen hebben verkracht.

De verdachte heeft overigens niet de volledige versie van het OM bekend, meldde zijn advocaat C. Busquet vrijdag.

Spijt

De man heeft spijt, zo bleek voor de rechtbank in Rotterdam. De 43-jarige zorgverlener van de Stichting Laurens zei de rechters dat hij graag wilde weten hoe het met de vrouwen gaat. Hij wil zich ook graag laten behandelen.

D. werkte al langere tijd in de thuiszorg. Waarom het vorig zomer mis ging, wilde zijn raadsman niet toelichten. Of hij in het verleden vaker in de fout is gegaan, kon hij niet zeggen.

Barend D. moest vrijdag voor de tweede keer pro forma voor de rechtbank verschijnen. De inhoudelijke behandeling van zijn zaak is naar verwachting over drie maanden. Een van de slachtoffers wil dan op zitting getuigen.