RIJSWIJK - De wegen in het gebied ten noordwesten van de lijn Vlissingen-Utrecht-Hoogeveen blijven de komende uren verraderlijk glad door ijzel. Dat zei een woordvoerder van het KNMI woensdag.

Bovendien kan aan het einde van de middag lokaal dichte mist voorkomen, vooral in gebieden waar sneeuw ligt. Het KNMI verwacht de komende nacht opnieuw strenge vorst, met gladde wegen als gevolg.

Het meteorologisch instituut waarschuwt dat de avondspits ook te maken krijgt met gladheid. Natte weggedeelten zullen de komende uren bevriezen.

Bovendien houdt boven de eerder genoemde geografische lijn de ijzel aan.

Afgesloten

Als gevolg van de ijzel sloot Rijkswaterstaat enkele wegen af. Deze zijn inmiddels weer open voor verkeer. Rijkswaterstaat verwacht geen wegen te hoeven afsluiten in de avondspits.

De Wegenwacht heeft het razend druk met het helpen van automobilisten. De hulpdienst denkt aan het einde van de dag vijf- tot zesduizend pechgevallen te hebben behandeld. De meeste pechgevallen betreffen storingen aan de accu en deuren die niet meer open willen.

Gladde wegen

's Ochtends ondervonden automobilisten grote hinder door gladde wegen. Na een normaal verlopen spits, onstonden er na half negen 's ochtends verscheidene files door tientallen ongelukken als gevolg van ijzel.