DEN HAAG - De twee verdachten die de Haagse politie vorige week donderdag heeft aangehouden in verband met de ontplofte bombrief in een woning aan de Noordpolderkade in Den Haag zijn afgelopen dinsdag door de rechter-commissaris in bewaringgesteld. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Een 33-jarige man raakte woensdag 7 augustus bij het openen van de bombrief ernstig gewond aan handen en gezicht.

De verdachten, een man en vrouw van respectievelijk 34 en 26 jaar, woonden in hetzelfde portiek als het slachtoffer. Inmiddels heeft de man bekend de bombrief te hebben gefabriceerd, hij ontkent echter de bombrief aan zijn buurman te hebben gestuurd.

Bij doorzoekingen van de woning van de verdachten aan de Noordpolderkade zijn de nodige explosieven aangetroffen evenals chemicaliën die als grondstof voor explosieven kunnen dienen. In de woning en kelder zijn drie pijpbommen aangetroffen. Ook aan de deur van de woning was een pijpbom bevestigd, echter zonder dat die was aangesloten op een ontstekingsmechanisme.

Voorafgaand aan de doorzoekingen van de woning was de EOD aanwezig om de explosieven veilig te stellen. De aangetroffen explosieven zijn op een veilige plaats tot ontploffing gebracht. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt monsters en restanten van de explosieven. Over het motief bestaat nog geen helderheid. Beide verdachten worden daarover nog gehoord.