OIRSBEEK - De bestuurder van een auto heeft zaterdagavond in het Zuid-Limburgse dorp Oirsbeek drie wagens geramd. De politie heeft de 22-jarige eigenaar van de onverzekerde wagen op verdenking van een valse aangifte aangehouden.

De bestuurder negeerde een stopteken van de politie nadat hij de eerste wagen had geramd en reed met een snelheid van zeker 60 kilometer door de 30 kilometerzone van Oirsbeek. Daarbij raakte hij een tweede auto.

De agenten staakten hun poging om de auto tot stoppen te dwingen om erger te voorkomen, maar kregen enkele minuten later een melding van een getuige dat de auto zich had klemgereden en dat de twee inzittenden waren gevlucht. Ze waren kort daarvoor tegen een derde wagen aangereden.

Toen de agenten zich naar de woning van de eigenaar begaven, stonden de garage en een raam open, maar er werd niet opengedaan.

Enkele uren later meldde de eigenaar zich bij de politie. Hij zei dat zijn auto gestolen was, maar omdat dat de agenten niet erg geloofwaardig in de oren klonk, werd hij aangehouden.