ALMERE - De politie heeft zaterdag drie mannen aangehouden vanwege betrokkenheid bij een amfetaminelaboratorium in een woning in Almere-Stad.

In het huis ontstond zaterdag brand toen een van de drie mannen, een 55-jarige man zonder vaste woonplaats, synthetische drugs aan het fabriceren was.

In de woning aan de Habanerastraat werd ook een hennepplantage met tweehonderd plantjes gevonden. Volgens de brandweer is de brand ontstaan tijdens de productie van synthetische drugs.

Aangehouden

De 55-jarige man is tijdens het blussen voor de woning aangehouden. Hij werd onwel op het politiebureau en is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie Flevoland hield later in Naarden nog twee mannen aan. Agenten zagen het duo in de Habanerastraat wegrijden en zetten de achtervolging in. Volgens de politie waren deze twee, een 45-jarige man uit Almere en een 41-jarige inwoner van Uden, ook betrokken bij het amfetaminelab. Amfetamine is een synthetische drug die in de volksmond wel speed wordt genoemd.

Geen gevaar

De in de woning gevonden chemicaliën leverden volgens de brandweer geen gevaar op voor omwonenden. ''Alle metingen waren negatief'', meldt een woordvoerder. Enkele brandweerlieden en agenten zijn zaterdag uit voorzorg naar het ziekenhuis gegaan voor controle. Ze mankeerden niks.