GAZA-STAD - Het Israëlische leger heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een luchtaanval een leider van de militaire tak van de Palestijnse beweging Hamas gedood. Dat heeft Hamas laten weten.

De groepering liet weten dat Abu Zakaria al-Jamal zaterdagmorgen vroeg overleed aan verwondingen die hij door de luchtactie had opgelopen.

Een Israëlische legerwoordvoerder zei dat zaterdag op de achtste dag van het offensief in de Gazastrook ongeveer twintig doelen zijn bestookt. Het ging onder meer om een opslagplaats voor wapens.

Verdreven

Strijders van Hamas hebben op hun beurt een Israëlische elite-eenheid uit de Gazastrook verdreven. Dat heeft een woordvoerder van de Ezzedine al-Qassam Brigades, de gewapende tak van Hamas, zaterdag gezegd.

Hij liet weten dat een onbekend aantal Israëliësche militairen in de nacht van vrijdag op zaterdag een aan de grens met Israël gelegen wijk in het oosten van Gaza-stad probeerde binnen te dringen.

Strijders van de Ezzedine al-Qassam Brigades namen de Israëliërs onder vuur met mortieren, aldus de zegsman. Daarna zouden de Israëliërs zijn gevlucht.

Israël heeft echter ontkend dat militairen op het grondgebied van Gaza waren doorgedrongen.